Milyen masszőrt keres?

-

masszázshirdetés feladás itt

Segítség! Szúr, csíp, görcsöl!

2017-03-02

Ússzuk meg a felfázást! A felfázáshoz nem kell feltétlenül hideg esős idő. Akár egy vizes fürdőruha is okozhat kellemetlenséget. Kevés nő van, aki nem ismeri a hólyaghurut kellemetlen tüneteit, viszont azt is csak kevesen tudják, mit kell tenni ellene. Megoldás, a megelőzés! Sokkal könnyebb elkerülni a bajt, mint a hosszas gyógykezelésen átesni.

Amit a köznyelv felfázásnak nevez, azt az orvosok húgyhólyag gyulladásként diagnosztizálják. A tüneteket legtöbbször baktérium okozza, de a nemi szervek betegségei, a prosztatagyulladás, a cukorbetegség és a vesekő vagy vesehomok is okozhat ilyen gyulladást. A hólyaggyulladás  legismertebb tünetei a gyakori vizelési inger és a fájdalmas, megkönnyebbülést sem hozó vizeletürítés. Fájdalom jelentkezhet a kismedencében és az egész alhasi tájékon is, amelyet súlyos esetben hányás, vagy akár láz is kísérhet. A vizeletben általában semmi sem látszik szabad szemmel,  de komolyabb fertőzés estén sötét színű és szúrós szagú is lehet.

Hogyan gyorsíthatjuk meg a gyógyulást? Az orvos antibiotikumot ír fel, melyet nem szabad abba hagyni a tünetek megszűnte után, mert ha a vér gyógyszerszintje lecsökken mielőtt az összes baktérium elpusztult volna, akkor a "túlélők" újult erővel támadnak. A gyors gyógyuláshoz hozzásegít az is, ha mindennap legalább 1000 mg C-vitamint szedünk, ez ugyanis rontja a kórokozók életfeltételeit a húgyhólyagban és javítja a legtöbb antibiotikum hatékonyságát. Fontos a bőséges, a szokásosnál jóval több folyadékbevitel, hogy avizelet ne pangjon, hanem folyamatosan ürüljön. Ez lehet napi 3-3,5 liter víz, tea vagy hígított gyümölcslé is akár. A koffein tartalmú italokkal vigyázzunk, mert fokozhatják a hólyag irritációját.

Megoldás, a megelőzés! Sokkal könnyebb elkerülni a bajt, mint a hosszas gyógykezelésen átesni. Mindig figyeljünk oda arra, hogy az időjárásnak megfelelően öltözzünk, a lábunk a derekunk ne fázzon. Meleg cipővel, derekunkat takaró öltözékkel, vagy akár derékmelegítővel máris sokat tettünk azért, hogy ne fázzunk fel. Ha jön a hideg idő, szedjünk megfelelő mennyiségű C-vitamint, igyunk sok folyadékot mindennap és ne csak akkor, ha baj van. Ne viseljünk műszálas alsóneműt, mert könnyen beleizzadunk, ami szintén irritációt okozhat. Ha vizelési ingert érzünk, ne tartsuk vissza, menjünk vécére. Sokan esküsznek a tőzegáfonyára, mint a húgyúti fertőzések, felfázások elleni hatékony csodaszerre.

-LaM-

Welcome

Evita

2020-09-25

Evita

új masszőr érkezett a proszira

Új képek

Carmen

2020-09-25

Carmen

Laura

2020-09-25

Laura

Zsolt

2020-09-25

Zsolt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

Keressük a programozót, aki a masszázsinfó adatbázisát anno felépítette.
Bővebben a szerkesztőség blogjában

Budapest masszázstérképe

Budapest masszázstérképemasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!