Milyen masszőrt keres?

-

masszázshirdetés feladás itt

Sózzunk vagy ne sózzunk?

2016-07-04

Nem árt odafigyelni! A túl kevés só, még veszélyes is lehet. Kanadai kutatók szerint veszélynek teszi ki magát , aki szinte egyáltalán nem fogyaszt sót. Azt vizsgálták, hogy az alacsony sófogyasztás hogyan függ össze a szívrohammal, stroke-kal, halálos érrendszeri betegségekkel.

A só igazi gyilkos, magas vérnyomást és szívbetegséget okoz -olvasható szinte minden életmód oldalon. Ennek fényében igen meglepő, szinte sokkoló megállapítást tett egy kanadai kutatócsoport. Azt állítják: hogy a só hiánya fenyegeti csak igazán az egészségünket. A felmérésben 49 országból 130 ezer ember vett részt magas és normális vérnyomással egyaránt. Azt vizsgálták, hogy az alacsony sófogyasztás miként hat az egészségünkre, valóban kisebb-e a kockázata a szívrohamnak, stroke-nak és a halálos érrendszeri betegségeknek. Az eredmény meglepő. Azok körében, akik kifejezetten kevés sót ettek, sűrűbben fordultak elő szív-és érrendszeri betegségek és a halálozási arányuk is magasabb volt.. A kutatás igazolta, hogy a sok sót fogyasztó magas vérnyomásúaknak változtatni kell az étrendjükön, de a sóbevitelüket nem kell a normális mérték alá csökkententeniük. Kanadában az emberek 3,5-4 gramm sót fogyasztanak átlagosan. Az EU-ban ez a 9-12 grammot, Magyarországon a 15-20 grammot is elérhet. A WHO napi legfeljebb 5 gramm só fogyasztását javasolja. Így a magyarokat egyelőre nem fenyegeti veszély, hogy sószegény étrenddel veszélyeztetik az egészségüket.

A McMaster Egyetem kutatói  6 grammban húzták meg az egészséges felső határt, viszont  a 3 gramm alatti fogyasztást már kockázatosnak tartják. Igaz, hogy a kevesebb só valamennyivel csökkenti a vérnyomást, de káros hatásai az alacsonyabb tartományokban  messze felülmúlják azt. A só valóban életszükséglet . Hiánya szédülést, izomgyengeséget, görcsöket okozhat, kritikusabb esetben apátiához, halálhoz is vezethet. Szervezetünknek napi 2-3 gramm sóra  van szükségünk.  Mi magyarok bőven többet eszünk,  (15-20 gramm) ami viszont káros, hiszen a nátriumtartalma sokszorosa annak, amit a szervezetünk elhasznál.

Welcome

Evita

2020-09-25

Evita

új masszőr érkezett a proszira

Újabb blogposztok

2020-09-20

Covidos vendég, maszkos masszázs

Új képek

Carmen

2020-09-25

Carmen

Laura

2020-09-25

Laura

Zsolt

2020-09-25

Zsolt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

Keressük a programozót, aki a masszázsinfó adatbázisát anno felépítette.
Bővebben a szerkesztőség blogjában

Budapest masszázstérképe

Budapest masszázstérképemasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!