Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Speciális masszázsok 1.

2018-09-07

Napjainkra sok különböző masszázsforma alakult ki melyek gyakran összekötik a keleti filozófia és a modern nyugati gyógyászat hagyományát.
A speciális gyógyászati masszázsoktól az egzotikusan hangzó, túlnyomórészt lazító masszázsokig ma már nagyon nagy a kínálat.

Míg a gyógymasszázst többnyire orvos írja elő és szakképzett fizikoterapeuták  vagy gyógymasszőrök végzik, a lazító masszázsok sok gyógyfürdő és wellness-hotel kínálatához hozzátartoznak.

An-mo- vagy tui-na-masszázs

Mindkét masszázsforma a hagyományos kínai gyógyítás része. A masszázst a meridiánokon gyengéd és/vagy erős fogástechnikákkal, például ütögetéssel, gyúrással, nyomással, simítással vagy fogással végzik. Megszünteti az energiaáramlás pangásait, vagy megnyugtathatók a túl erősen folyó energiaáramlatok. Mindkét állapot számos olyan panasz kiváltója lehet, mint például a belső szervek működési zavarai, krónikus fájdalmak, csontbetegségek és végtagbetegségek. A masszázs pozitív hatással lehet az ilyen zavarokra.

Biodinamikus masszázs Gerda Boyesen nyomán

Gerda Boyesen az úgynevezett biodinamikus pszichológia megalapítója.  " A lélek gyógyítása a testen keresztül" a mottója az általa kifejlesztett, a pszichoterápiában alkalmazott masszázsnak. abból indul ki, hogy a szervezet képes az érzéseket és a konfliktusokat izomfeszültséggel és a rekeszizomkrónikus feszültségével elnyomni. Célzott légzéssel, különleges masszázstechnikákkal egybekötve dinamikus folyamat indul meg, mellyel a beteg hozzáfér a tudatalattijához.

Colonmasszázs

(colon- a vastagbél része) Ezzel a speciális hasmasszázzsal hatékonyan kezelhetők a krónikus vagy akut emésztési zavarok, például a székrekedés.

LaStone-masszázs

Ennek a masszázsmódszernek a segédeszközei a föld mélyéről származnak. Finoman lekerekített fekete láva-, valamint hűsítő márványkövek. A lávaköveket vízben 50 fokra melegítik és pontosan odateszik, ahol a test energiaközpontjai találhatók. A homlokra, a hasra, a hátra, a kezekre és a lábfejekre. A kövek melege még a megkeményedett izmokba is mélyen behatol és az azt követő nyomás, dörzsölés és gyúrás minden feszültséget felold. A hideg márványkövekkel serkentő hideg-meleg hatást érnek el. Az Arizónában kifejlesztett LaStone vagy Hot- Rock masszázs ősi indián gyógymódok újrafelfedezése. Intenzív lazító hatású, energialöketet ad és élénkíti a keringést.

Polarity masszázs

Ez a masszázsforma természettudományos alapokon nyugszik. Az emberi test egy elektromágneses polaritás minta szerint felosztható, ahogy ezt az egész természetben megfigyelhetjük. A test csúcsa a fej, valamint a test jobb oldala ez alapján pozitív töltésű, a test bal oldala és a lábak viszont negatívak. Különleges masszázs-, érintés- és nyújtástechnikákkal megpróbálják feloldani és ellensúlyozni a test mágneses mezejében keletkezett energiablokkokat.

Periost masszázs

A periost (csonthártya) a benne található számos ideg és vérér miatt rendkívül érzékeny ingerfelvevő szerv. Két német orvos fejlesztette ki a csonthártyamasszázst, mint fájdalomcsillapító szert, ugyanis bizonyos  nem gyulladásos vagy sérülésekből eredő fájdalmaknál, ha a csontra bizonyos pontokon nyomást gyakorolnak, elmúlik a fájdalom. Az eredeti "bentről" jövő fájdalmat tehát ujjnyomással egy kívülről jövő másik fájdalommal kioltják.

Rolfing masszázs

Erős nyomással és speciális fogásokkal a megrövidült és megfeszült izmoknak visszaadják az eredeti rugalmasságukat és ezzel javul a testtartás. Mivel az izmok megkeményedése gyakran lelki feszültségek következménye, kezelés alatt tudatosulhatnak a lelki problémák. A rolfingot ezért többnyire pszichoterápiával kombinálják,

-LaM-