Milyen masszőrt keres?

-

masszázshirdetés feladás itt

TUDTA? Nyolcból egy ember mos kezet!

2016-09-28

Tudta, hogy a szappanos kézmosás tizedére csökkenti a baktériumok számát? Az egészséghez elengedhetetlen a személyes higiénia. Vagyis az lenne. Köztudott, hogy az emberi kéz melegágya a káros baktériumoknak, mivel nagyon sok felülettel érintkezik nap mint nap. Tudta, hogy nyolcból csak egy ember mossa meg a kezét étkezés előtt?

A kutatók megállapították, az emberi kézen több káros baktérium található, mint a forgalmas bevásárlóközpontok mozgólépcsőinek korlátjain és a parkok padjain. Ennek ellenére, nyolcból csak egy ember mos kezet étkezés előtt. Ez azt jelenti, hogy a kezet nem mosók baktériumot visznek be a szervezetükbe és nagyobb arányban, valamint gyakrabban betegednek meg, mint azok, akik rendszeresen megmossák a kezüket  az étkezések előtt. Egy tanulmány készítői nyilvános helyen található asztalokról, padokról, mozgólépcsőkről, etetőszékekről és játszótéri játékokról vettek mintákat és mindegyiken  számos baktériumot találtak, amiket naponta megfogunk.  Felhívták a figyelmet arra, hogy a rendszeres és alapos kézmosás -amelyre  nemcsak az influenzás időszakban, hanem nyáron is szükség van- 30-50 százalékkal csökkenti a betegségek kialakulásának esélyét. Optimális körülmények között ugyanis a baktériumok száma rendkívül gyorsan nőhet, 20 percenként akár meg is duplázódhat. Nedves kézzel ezerszer több baktériumot lehet továbbadni vagy szerezni mint a szárazra törölt kézzel.  A baktériumok nagyon szeretik a testhőmérsékletet, 37 Celzius-fokon pedig kiválóan szaporodnak, számukra ez az ideális. Egy irodában dolgozó alkalmazott naponta 10 millió baktériumot szed össze és  meglepő módon az arc-, kézkrémek és a kézitáskák belseje több baktériumot tartalmaz, mint egy WC-ülőke. Utóbbit ugyanis -jobb esetben- rendszeresen takarítják. Ugyanez igaz a tömegközlekedési  eszközökön található fogyantyúkra, szennyezettebbek, mint a WC ülőkéje.

A rendszeres és alapos kézmosás több mint egymillió ember életét menthetné meg világszerete évente, olyanokét, akik hasmenéses betegségben, illetve légúti fertőzéses megbetegedések miatt halnak meg. Az emberek ugyanis a kezükkel akaratlanul megérintik a szájukat és ahogyan a mozdulatnak, annak sincsenek tudatában, hogy ezzel baktériumok millióit és vírusokat is  bevisznek a szervezetükbe.

-LaM-

Újabb blogposztok

2020-09-20

Covidos vendég, maszkos masszázs

2020-09-19

Problémás masszőrök?

2020-09-16

Helyes a bőgés!

Új képek

Laura

2020-09-20

Laura

Carmen

2020-09-20

Carmen

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

Keressük a programozót, aki a masszázsinfó adatbázisát anno felépítette.
Bővebben a szerkesztőség blogjában

Budapest masszázstérképe

Budapest masszázstérképemasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!