Milyen masszőrt keres?

-

masszázshirdetés feladás itt

Tanuld meg kezelni a stresszt!

2016-10-14

A túlzott, hosszan tartó stressz az egyik legnagyobb veszélyforrás az egészségünkre nézve. A kisebb fertőzésektől kezdve egészen  a krónikus betegségekig számtalan bajt okozhat. Mivel teljesen nem iktathatjuk ki az életünkből, a legfontosabb, hogy megtanuljuk jól kezelni.

A stressz alapvetően nélkülözhetetlen része az életünknek. Ha nem lenne, megölne minket az unalom, nem lenne energiánk a napi feladatainkhoz, nem lennénk kreatívak és nem tudnánk élvezni az életet. A stressz ugyanis mindenféle hatás, ami ér bennünket - a jó és a rossz is. Ha stressz nem lenne az életünkben, az azt jelentené, semmi nem történik velünk. Csak akkor van gond, ha a stressz tartósan fennáll és az életet ösztönző erőből bénító erővé válik, ami szorongóvá, feszültté tesz bennünket és végső soron megbetegít. Az utolsó fázis már ártalmas! A stressznek jól elkülöníthető szakaszai vannak. Az első fázisban riasztja a szervezetet, felkészíti a testet a harcra vagy a menekülésre. Ilyenkor megemelkedik az adrenalinszint, felgyorsul a szívverés, az agy és az izmok több vért kapnak, kitágul a pupilla. Ebben a szakaszban gyengébb az ellenálló képesség. A következő szakasza az ellenállási fázis. A szervezet ilyenkor  alkalmazkodik a veszélyhez, mozgósítja az  erőt, az ellenálló képessége fokozódik. A harmadidik kimerülési szakasz csak akkor következik be, ha a stresszhatást nem tudjuk jól kezelni és tartóssá válik. Ebben a fázisban a szervezet alkalmazkodása gyengül, az ellenálló képesség csökken, újra megjelennek a vészreakció tünetei, a szervezet pedig elfárad, kimerül. Innentől kezdve a stressz egyértelműen káros hatással van a szervezetre és betegségeket is előidézhet.

Figyeljünk a jelzésekre!  A testünk mindig jelez, ha valami  nem működik jól a szervezetünkben, így a túlzott stresszre is figyelmeztet. Hajhullás, időszakos vagy állandósuló fejfájás, bőrfertőzések, légzési panaszok jelentkezhetnek ilyenkor, de akár komolyabb betegségek is kialakulhatnak. A leggyakoribbak az emésztőrendszeri panaszok: a nyálkahártya felmaródásától a fekélyképződésig....a magas vérnyomás, ami érelmeszesedést von maga után, de akár szívinfarktust is okozhat.

Tőlünk is függ, hogy mennyire káros egy inger az adott ember számára. Azon túl, hogy a külső hatásokat próbáljuk kiiktatni, belül is változnunk kell. Minél kevesebbet aggodalmaskodunk, minél kevesebb történést fogunk fel stresszhaásként, annál nyugadtabb, harmonikusabb lesz az életünk.

-LaM-

Welcome

Evita

2020-09-25

Evita

új masszőr érkezett a proszira

Újabb blogposztok

2020-09-20

Covidos vendég, maszkos masszázs

2020-09-19

Problémás masszőrök?

Új képek

Carmen

2020-09-25

Carmen

Laura

2020-09-25

Laura

Zsolt

2020-09-25

Zsolt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

Keressük a programozót, aki a masszázsinfó adatbázisát anno felépítette.
Bővebben a szerkesztőség blogjában

Budapest masszázstérképe

Budapest masszázstérképemasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!