Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Tarkó- és vállmasszázs

2017-03-07

A váll fel és a fej behúzása egy reflexszerű védekező reakció. Ha tartós állapottá válik, elmerevedett, fájdalmasan, begörcsölt tarkó-és vállizom lehet a következménye. A célirányos masszázs lazító hatása szempontjából döntő jelentőségű, hogy hagyjuk a fejünket forgatni.

Ha feszül a tarkó és a váll, a célzott masszázs segít! A vállak és a tarkó területén különösen gyakran keletkezik feszültség, mert számos izom található ezen a helyen, melyeket állandóan igénybe veszünk és gyakran helytelenül terhelünk. Aki érzékeny a huzatra és mégis tartósan huzatban áll, borítékolhatja magának az izomgörcsöt és fájdalmat no meg a lemerevedett nyakat. De előfordulhat rossz testtartástól is, például azoknál akik túlnyomórészt ülve dolgoznak, vagy egy rossz alvóhelyzettől is akár. Ez legrosszabb esetben az úgynevezett nyakgerinc szindrómához vezethet: fejfájás, fájdalmasan begörcsölt tarkó- és vállizmok, a kezek zsibbadása, bénaságérzés lehetnek az első jelek. Gyakran azonban a félelmek azok amik a "nyakunkon ülnek", vagy a túl sok felelősség, amit a "vállunkra vettünk", szintén mindkettő okozhat görcsös feszültséget.

A rendszeres tarkó- és vállmasszázs segít enyhíteni a fájdalmakat és ismét lazává és rugalmassá tenni az izmokat, megszünteti a tarkómerevséget és a fájdalmas mozgáskorlátozottságot, valamint a görcsös tarkóizmok miatti fejfájást is. Minden feszültség okoztra fájdalmat csillapít.

A masszázs mellett még pluszban segíthet egy kis melegítő lazítás is ha merev és feszült a tarkónk. Meleg zuhany alatt forgassuk a fejünket lassan jobbra és balra, minden fordulásnál óvatosan egy kicsit tovább. Ezután mártsunk egy vászon kendőt a forró vízbe,  jól csavarjuk ki, tegyük a nyakunkba és csavarjunk köré törülközőt. Pihenjünk 10 percig fekve , jól betakarva.

Minden feszültség okozta fájdalmat csillapít, ha elkeverünk 1 evőkanál tejszínt, 3 csepp gyömbérolajat, 1 csepp kámforolajat és 1 csepp szegfűszegolajat egy tálban forró vízzel. Mártsunk bele egy mosdókendőt, jól csavarjuk ki, tegyük a fájó területre. Érdemes többször megismételni.

-LaM-

Welcome

Andi

2021-04-10

Andi

Böbe

2021-04-07

Böbe

Új képek

Carmen

2021-04-08

Carmenmasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!