Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Tényleg minden pasi hűtlen?

2018-06-29

Egy lánybulin a megcsalásról esett szó, no meg a féltékenységről. Hosszas vita után a többség megállapodott abban hogy a teremtés koronája márpedig hűtlenkedik és kész! Mert úgy van kódolva, hogy ne tűrje a monogám kapcsolat rabigáját.

De valójában mi az a megcsalás és mi a féltékenység?

Az egyik gyakori probléma a párok között azon alapszik, hogy birtokolni akarják a szerettüket. Amikor a nő hagyományos szerepben él, a monogámia adott és a féltékenység is természetes lehet (de nem feltétlenül).
Ám féltékenység romboló érzés. Nemcsak arra nézve ártalmas aki érzi, hanem arra a személyre is, akinek a szerelmét igényli.

De miért ragaszkodunk a monogámiához?

Nagyon kevés pár képes lemondani a monogámiáról és megbirkózni azzal az érzelmi káosszal, amelyet a féltékenység teremt. De azért ne felejtsük el azt sem, hogy a monogámiát azért "találták" fel, hogy a nők viselkedésének kordában tartásával a férfiak biztosak lehessenek az apaságukban. Egyik oka, hogy a férfiak többsége sem lép fel nyíltan a monogámia ellen az az, hogy sokan fenn akarják tartani a jelenlegi kettős mércét. Ezek a férjek meg vannak győződve arról, hogy nekik szabad akár "röptében a legyet is meg...", de a feleségüknek soha nem adnák meg ugyanezt a szabadságot.
A legtöbb férfi vállalja, hogy hűséges lesz, ám igen kevesen gondolják komolyan és még kevesebbnek sikerül. Sok úgynevezett monogám férj költ súlyos tízezreket mindenféle szexuális szórakozásokra, beleértve a szeretőket, masszázsszalonokat, prostituáltakat stb... Közben a feleségek kicsit afféle fizetetlen erkölcsrendészekké válnak, akik  megpróbálják a férfiakra erőltetni a szexuális hűséget. Mivel úgy tűnik a féltékenység  elkerülhetetlen, sok pár kialakította már a "ne szólj szám, nem fáj fejem" politikáját. Valószínüleg ez a legkönnyebb  megoldás a kalandozó partnerek számára.

A szexuális birtoklás és féltékenység szemben azzal, ahogy feltételezik, egyáltalán nem természetes. A féltékenység tanult reakció, ami a romantikus szerelem mítoszából nőtt ki. Azt sulykolták belénk, hogy szenvedélyes szerelemben és szexben lesz részünk egy életen át azzal az emberrel, aki kizárólag a miénk.
Egyáltalán nem biztos, hogy egy kapcsolatban olyan korlátokat kell felállítani, ami társadalmi elvárás. Ha egy pár szeretetre, szerelemre, őszinteségre és bizalomra építi az életét, akkor nagy eséllyel a problémákat is meg tudja oldani. Nem vagyunk egyformák. Ki-ki eldöntheti, hogy mennyi szabadságra vágyik és mennyit képes adni a másiknak.

Szerencsés, ha képesek vagyunk mindent azonos mércével mérni.

-LaM-