Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Valóban mérgez a PET-palack?

2018-08-23

A 2018-as környezetvédelmi világnap témája nem véletlenül volt a műanyag-szennyezés. Hiszen lassan már belefulladunk a világot ellepő műanyag-szemétbe.
Számos sokkoló hír és fotó jár körbe a neten, jelenik meg az újságokban a környezet szennyezésről nap mint nap.     
Elönti és mérgezi a világot a hulladék.

Egy hír a sok közül már jó ideje, hogy műanyag szeméttengerbe fullad a Galápagos-szigetek élővilága és ez még csak a jéghegy csúcsa.

Nem először röppen fel a hír az üdítős műanyag palackok okozta veszélyekről sem. A műanyagok bomlanak és veszélyes vegyületek megmérgezik a tengereket, az óceánokat, a környezetünket. 
Pusztul  a vizek élővilága, félő, hogy állatfajok halnak ki. 

De a saját lakókörnyezetünkben is érintve vagyunk a műanyag PET-palackok (polietilén-tereftalát) által, hiszen minden háztartásban találunk belőlük. Ezért közvetlenül a saját bőrünkön tapasztaljuk meg, hiszen egészségünk láthatja kárát, ha például az ásványvízben szennyezett műanyag fordul elő, vagy épp a gyártó rossz minőségű  egyszer használatos műanyagot használ, amiből még nagyobb mennyiségű káros anyag oldódhat ki és juthat a szervezetünkbe. 

Kockázatos a kiürült palackokat utántölteni és csomagolóanyagként sem ajánlatos a használata!

Kutatások szerint a PET-palackból idővel kioldódnak vegyületek és ezek ártalmasak ha a szervezetünkbe kerülnek. Hormonális problémákat okozhatnak és a rákkal is összefüggésbe hozható.

Fontos tudni!

PET-palackot nem lehet fertőtleníteni, mert a sterilizáláshoz szükséges hő tönkretenné a műanyagot. Ugyanakkor a polietilén-tereftalátból készülő palackok jótékony újrahasznosítása fontos, hiszen csökkenti a szeméttelepekre kerülő hulladék nagyságát.

Az üres müanyag palackokat minél hamarabb dobjuk ki, (lehetőség szerint a szelektív gyűjtőbe)mert hamar elszaporodnak bennük a gombák és a vírusok.

-LAM-
 

********

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁS:

Válogatott hulladékok

Welcome

Andi

2021-04-10

Andi

Böbe

2021-04-07

Böbe

Új képek

Carmen

2021-04-08

Carmenmasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!