Milyen masszőrt keres?

-

masszázshirdetés feladás itt

Vegán vagy nem vegán?

2017-05-08

Csak múló hóbort, vagy divat talán? Vagy egy új, teljes életmódváltás része? Régen csak hússal tudták elképzelni az étkezést az emberek. Úgy gondolták, hogy számukra a legjobb élelmiszer a hús,  a vaj,  a finomliszt és a cukor, mivel ezekből sok energia szabadul fel. A zöldségek és a gyümölcsök pedig szinte haszontalanok. Emiatt tekintették a vegetáriánusokat holmi csodabogárnak.

Pedig a vegetáriánus étrend is lehet éppen olyan élvezetes és tápláló, mint bármely más étel. Mindössze vállalkozó szellem és az egészségesebb táplákozás modern irányelveinek ismerete kell hozzá. Szervezetünk nem valami kazán, amit állandóan fűtőanyaggal kell ellátni, hanem érzékeny biológiai rendszer. A táplálék nem csak energiamennyiséget, hanem biológiailag aktív anyagokat is tartalmaz.A húsmentes étkezés nem XXI. századi találmány. A vegetáriánusok száma az elmúlt 35-40 év alatt fokozatosan nő. Az nem kérdés, hogy ez az étrend van-e olyan ízletes, mint a húsfogyasztóké.  Az üzletekben ma már minden speciális fogyasztói igényt kielégít a húsmentes termékek széles választéka.

De mit is fed valójában a vegetáriánus és a vegán kifejezés?  A pontos meghatározás a számos alcsoport miatt  elég nehéz.

Vegetáriánusok: Nem fogyasztanak húst- és húskészítményeket, de nem mondanak le minden állati eredetű termékről. Ennek az alternatív táplálkozási formának léteznek különböző alcsoportjai:

  • pesco-vegetáriánus: nem fogyaszt húst, halat és tenger gyümölcseit azonban igen
  • ovo-vegetáriánus: tojást fogyaszt, húst, halat és tejtermékeket azonban nem
  • lakto-vegetáriánus: fogyasztanak tejtermékeket, tojást azonban nem
  • flexitáriánusok: alkalomszerűen fogyasztanak kevés, kizárólag kiváló minőségű húst

Vegánok: Teljes egészében lemondanak a húsokról és az állati eredetű készítményekről, így a mézről,  bőrről, gyapjúról és minden más állati eredetű termékről is.  Itt is léteznek alcsoportok:

  • fruitáriánusok: kizárólag azokat a gyümölcsöket és magokat fogyasztják, amelyeknél az anyanövény nem szenved károsodást a szüretelés során.
  • nyers étrenden élők:  akik csak főzés nélküli ételeket fogyasztanak.

Az étel, amit elfogyasztunk, az élet központi örömeinek forrása lehet. Az ételünk nemcsak örömünkhöz, jó közérzetünkhöz járul hozzá, hanem  egészségünket is nagy mértékben befolyásolja.

-LaM-

Welcome

Evita

2020-09-25

Evita

új masszőr érkezett a proszira

Új képek

Carmen

2020-09-25

Carmen

Laura

2020-09-25

Laura

Zsolt

2020-09-25

Zsolt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

Keressük a programozót, aki a masszázsinfó adatbázisát anno felépítette.
Bővebben a szerkesztőség blogjában

Budapest masszázstérképe

Budapest masszázstérképemasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!