Milyen masszőrt keres?

-

masszázshirdetés feladás itt

Vigyázz az ízületeidre, pótolhatatlanok!

2016-10-20

A 35 évesek egyharmadának biztos, hogy porckopása van már legalább az egyik izületében, míg az 50 évesek körében már 75%, a 70 éveseknél pedig 90% panaszkodik porckopásra. Nem csak az időseket fenyegeti a porckopás. A degeneratív kopásos ízületi megbetegedések az 55 év feletti lakosság több mint 80 százalékánál jelen vannak. Nem szabad megvárni, míg a fájdalom megbénítja az életünket! Az ízületi porckopás tudatos táplálkozással és életvezetéssel eredményesen megelőzhető.

A degeneratív kopásos ízületi megbetegedések az 55 év feletti lakosság több mint 80 százalékánál jelen vannak. A kor előrehaladtával beindul egy kopásos folyamat, amely az ízfelszínek pusztulásához vezet.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/mozgasszervi_betegseg/9980/az-izuleti-betegsegek-megelozese

A degeneratív kopásos ízületi megbetegedések az 55 év feletti lakosság több mint 80 százalékánál jelen vannak. A kor előrehaladtával beindul egy kopásos folyamat, amely az ízfelszínek pusztulásához vezet.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/mozgasszervi_betegseg/9980/az-izuleti-betegsegek-megelozese

A porckopás az adott ízület fájdalmával, mozgás korlátozottsággal és sántítással jár. Először reggel, felkeléskor az ember úgy érzi, mintha az ízülete berozsdásodott volna, ez mozgásra szűnik, az ízület „bejáratódik”. Hosszabb ülés vagy fekvés után hasonlóak a panaszok. Az ízület mozgáspályája fokozatosan lecsökken, a fájdalom és a mozgás-korlátozottság miatt egyre jobban sántít az illető. A fájdalom később állandósul, a járóképesség csökken, egyre gyakrabban kell megállni és bizony nehezen megy a zokni, cipő felvétele is.

Az egyik leggyakrabban előforduló, ízületet érintő probléma, mely során az ízület porcos felszíne fellazul vagy elkopik. A fájdalom általában fokozatosan alakul ki, olykor ropogó, kattogó hang hallható az ízület használatakor (akár a mindennapi tevékenységek közben is: felálláskor, járáskor, lépcsőzéskor, emeléskor, hajlításkor). A fájdalom erősödhet az ízületet érintő ismétlődő, fokozott fizikai aktivitása során (ugrálás, guggolás, futás, stb.). Ha a fájdalom (és így a kóros állapot) sokáig fennáll, az ízületet mozgató izmok, izomcsoportok gyengülése következhet be. A kóros állapot és a fájdalom miatt az ízület (pl. térd, boka) meg-megcsuklik, instabilnak tűnhet. A kezelés lehetőségei a jegelés, pihentetés, mozgás-rehabilitáció, valamint a nem-szteroid-gyulladáscsökkentők (pl. diclofenac, ibuprofen, stb.) és a porcépülést elősegítő gyógyszerek (glükózamin, chondroitin-szulfát). Ha nagyfokú a károsodás (és így a fájdalom és mozgáskorlátozottság), akkor jönnek szóba a különböző porcot érintő műtétek.

Mit tehetünk hát, hogy megóvjuk ízületeinket a károsodástól? Először is mindig tartsuk be a fizikai terheléseknél a fokozatosságot! Rendszeres edzéssel, kis lépésekben történő terhelés növelésével igyekezzünk elérni a kívánt sportteljesítményt. Másodszor: sose feledkezzünk meg az ízületek alapos bemelegítéséről az edzés elején! Akinek már volt vagy van ilyen jellegű problémája, az adott területet óvatosan, de alaposan melegítse be. Az ízületet nem kell nyújtani, de az azt mozgató izmokat igen! Az izmok megfelelő nyújtása során a szalagok is nyúlnak valamennyit (épp annyit, ami elegendő). A túl laza szalagok ránduláshoz, ficamhoz vezethetnek. Harmadszor: igyekezzünk változatosan terhelni magunkat, rendszeresen végezzünk keresztedzéseket. És még valami: ne vegyük félvállról a figyelmeztető jeleket, mert a fájdalom barát. Jelzi, hogy valami nincs rendben a szervezetünkkel.

Mire kell figyelni? Az ideális testsúlyra, az ízülettáplálásra (az ízületekre ajánlott táplálék kiegészítőket megelőzésként is érdemes szedni), a kímélő, de rendszeres mozgásra !

-LaM-

Újabb blogposztok

2020-09-20

Covidos vendég, maszkos masszázs

2020-09-19

Problémás masszőrök?

Új képek

Laura

2020-09-20

Laura

Carmen

2020-09-20

Carmen

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

Keressük a programozót, aki a masszázsinfó adatbázisát anno felépítette.
Bővebben a szerkesztőség blogjában

Budapest masszázstérképe

Budapest masszázstérképemasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!