Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Viszlát, Édes!

2016-11-29

Magyarországon becslések szerint 800 ezer diabéteszes él, de nagy részüknek nincs tudomása  a betegségéről. A cukorbetegség a világon a leggyakoribb anyagcsere betegség, mely szövődményei révén rontja a beteg életminőségét és kilátásait.

Amit a diabéteszről tudni érdemes:

Ha a betegség kialakul az  inzulinhatás csökken vagy hiányzik, emiatt a szervezet egyes sejtjei nem képesek a vérből a cukrot felvenni, így éheznek. A vérből a cukor a vizelettel kiürül, sok vizet vive magával, innen a betegség neve :édes vizelés.

A rosszul vagy nem kezelt cukorbetegség súlyos szövődményekkel járhat, látásromlást vagy akár teljes vakságot, agyi keringészavart,  agyvérzést, féloldali bénulást, szívinfarktust, művesekezelést igénylő veseelégtelenséget, nem gyógyuló lábfekélyeket, vagy akár alsó végtag elvesztését is okozhatja.
Jellemző tünet a megnövekedett vizeletmennyiség, az állandó szomjúságérzet, a fokozott étvágy ellenére bekövetkezett súlyvesztés. Emellett a 2-es típusú cukorbetegségnél megjelenhet a fáradékonyság, levertség, éhségérzet, látásromlás, fejfájás, éjszakai  lábikragörcs, a bőrfelszín viszketegsége.
Ma már a cukorbeteg is teljes életet élhet, ha pontosan követi a terápiát, rendszeresen méri a vércukorszintjét, hogy pontosan tisztában legyen az állapotával és korszerű cukorbeteg étrendet követ, ami gyakorlatilag azonos azzal, amit egészséges táplálkozásként tartunk számon. Eléggé köztudott, hogy a cukorbetegek kezelése nem képzelhető el az étrend megfelelő módosítása, a diéta nélkül. Ennek ellenére mind a régebben fennálló, mind az újonnan diagnosztizált cokorbetegséggel együtt élők számára az egyik legnehezebben megoldható feladatnak a diéta bizonyul.
A rendszeres testmozgás szintén nélkülözhetetlen az egészség megörzésében és a szövődmények megelőzésében.

-LaM-
 

Welcome

Andi

2021-04-10

Andi

Böbe

2021-04-07

Böbe

Új képek

Carmen

2021-04-08

Carmenmasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!