Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Mitől mérgező egy kapcsolat?

2018-07-10

Egy jól működő, építő kapcsolatban támogatjuk egymást. Olyan szerethető közeget teremtünk, amiben jól érezzük magunkat és jobb benne az életünk, mint a társunk nélkül lenne.

De mit tegyünk, ha tartós hiányérzetünk van egy viszonyban?

Mitől válik egy kapcsolat mérgezővé?

Néha már az elején eldől, hogy egy kapcsolat, mit tartogat hosszabb távon. Sok minden befolyásolja, a családból hozott minták, a személyiség, bizonyos társadalmi elvárások. Az hogy egy építő kapcsolatban a saját akaratunk mellett, mennyire engedünk teret a másik akaratának is és észrevesszük-e a jóakaratot, mennyire támogatjuk egymást.

Ha olyan elvárásokat támasztunk a társunkkal szemben amik irreálisak és ráadásul hibáztatjuk is érte amiért nem tudja megadni nekünk, vagy ha a saját igazunk érvényesítése érdekében állandóan harcba keveredünk a másikkal, folyamatosan megsebezzük, bántjuk, próbáljuk elnyomni, akkor az a kapcsolat már bizony egy negatív spirálba került . Egyre nő a sérülések száma és ezáltal a diszkomfortérzés is.

Ha egy kapcsolat rosszul működik, akkor az mérgezi a lelkünket és az már olyan, mintha valóban káros anyag került volna a szervezetünkbe.

 A leggyakoribb "mérgek"

  • az állandó együttlét  hiedelme: amikor mindent együtt akarnak csinálni de ez nehezen kivitelezhető és ebből adódik a feszültség...pl az egyik fél neheztel, ha masszázsra megy a másik, vagy épp leül egy kávéra  a párja nélkül, ez  féltékenységgé is fajulhat.

  • az öszinteség hiedelme: persze, őszintének kell lenni, de mégis lehetnek olyan gondolataink, amik csak ránk tartoznak

  • az érintkezés hiánya:  a szexuális közeledés elutasítása,  a napközbeni beszélgetés, kommunikáció elutasítása, vagy pl. amikor már a napi teendők kérdésében sem egyeztetnek

  • társasági vonatkozásban: amikor az egyik fél ignorálja, vagy rossz színben tünteti fel a társát.... a "tudjátok milyen" is romboló hatású lehet

Szakemberek szerint, ha a párok felismerik a a helyzetüket és próbálják megkeresni és ismét meglátni a másikban a jót, akkor van esélyük  arra, hogy kikerüljenek  a kapcsolatuk útvesztőjéből.

-LaM-

*********

Kapcsolódó cikkek:

Én elnézem a férjemnek

Elkisértem a férjemet