Milyen masszőrt keres?

-

masszázshirdetés feladás itt

Csodaszer a természetből

2017-04-20

A csalán, a tavaszi immunerősítő  és tisztító kúrák kedvence. Az egész szervezetünkre jótékony hatással van és hozzájárul közérzetünk javításáshoz. Rendkívül gazdag tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, különösen vasban, kalciumban, káliumban és kovasavban. Kutatók nemrég kimutatták a csalángyökér-kivonat vérnyomáscsökkentő hatását is.

Van, aki csak haszontalan gyomnak tartja, ami kirándulás közben még össze is csípi a kezünket, vagy a lábunk szárát. Sokan mérgelődnek miatta, mert elágazó, szívós gyökerével kiírthatatlanul kapaszkodik a földbe a kertet művelők nem kis bosszúságára. Pedig sokoldalú gyógynövényként is ismert, hatását tudományosan is igazolták már. A csalánlevelek vízhajtó tulajdonságúak, a gyökerek gyulladáscsökkentők. A vese- és hólyagkőképződésre hajlamosaknak érdemes rendszeresen fogyasztaniuk. mert segítségével még idejében kiválasztódik a homok. E népszerű gyógynövény elősegíti a vizeleti savak távozását, ezért a köszvény és az izületi gyulladások kialakulásának ellenszere. Vértisztító hatása miatt az allergiás tüneteket ugyancsak enyhíti. A gyógynövényben lévő kovasavak jótékonyan hatnak a bőrre, a körömre és a a kötőszövetekre.

Ülőfürdőként aranyérre vagy reumára, borogatásként pedig bőrkiütésre használható. Hajhullás, korpásodás vagy hajzsírosodás ellen  érdemes a csalánfőzetes hajöblítést kipróbálni.

A csalánnak régebben csodatévő hatást tulajdonítottak. Az urtikáció, vagyis a reumás testrészt megcsapkodása csalánnal már az ókori rómaiak körében ismert volt. A kezelés során a bőr erősen kipirul, megduzzad, a bőrszövet sok vért kap és így a reumatikus fájdalmakat okozó lerakódások és gyulladások belülről szüntethetők meg. A "csalámozás" után ne érje hideg víz a bőrt!

Ne  csak gyógynövényként használjuk, próbáljuk ki salátába, szószok ízesítéséhez, vagy készítsünk belőle pédául mártást!

-LaM-

Újabb blogposztok

2020-09-20

Covidos vendég, maszkos masszázs

2020-09-19

Problémás masszőrök?

Új képek

Laura

2020-09-20

Laura

Carmen

2020-09-20

Carmen

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

Keressük a programozót, aki a masszázsinfó adatbázisát anno felépítette.
Bővebben a szerkesztőség blogjában

Budapest masszázstérképe

Budapest masszázstérképemasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!